Lente Kabinet & WORM: Staging Stasis

Lente Kabinet en het Rotterdamse WORM presenteren op 12 mei 'Staging Stasis', een avond vol performances, interactieve installaties, DJ's en een live radio uitzending.

'Staging Stasis' is een project van radio collectief Radio Stasis, waarin geëxperimenteerd wordt met noties van tijd en geluid. Vervreemdende vocals vinden elkaar in niet fysieke ruimtes die alle besef van tijd kwijt zijn. Voor 'Staging Stasis' zijn tien kunstenaars uitgenodigd, die verspreid over de avond vijf performances ten gehore zullen brengen.

Radio Stasis is een Rotterdams radio collectief dat met radio ruimte wil maken voor samenwerkingen en experiment, het live uitzenden van performances, muziek, publieke discussies, improvisaties en alledaagse gesprekken rondom de eettafel. Het Staging Stasis-project is een radio residency ontwikkeld en gehost door Radio Stasis. Voor elke residency worden twee kunstenaars aan elkaar gekoppeld. Tijdens de residency krijgen ze de kans om samen hun werkprocessen te herzien en hierop te reflecteren, en tegelijkertijd hun kennis over radio-maken en hun creatieve (net)werk te vergroten. De allereerste residencies vonden plaats in 2021 — dit Staging Stasis-event zal de laatste in de reeks zijn.


Na het evenement zal de avond continueren in de grote zaal van WORM. Van 22:00-23:00 treedt Mári Mako op, gevolgd door een aantal back-to-backs. De gehele timetable is hieronder te vinden:

19:00 – 22:00 | Staging Stasis - Performances
22:15 – 23:00 | Oudemain by Mári Mákó - Concert
23:00 – 05:00 | PSYCHO CLUB

Performers en residency-duo's:
- Natalia Papaeva & Ceola Tunstall-Behrens
- Julia Schmitz & Miguel Guevara Parra
- Kirsten Spruit & Meghan Clarke
- Jeanne Rousselot & Marta Ríos Pizà
- Tuana Inhan & Roberta Di Cosmo

OUDEMIAN Mári Mákó - Concert
Het programma vervolgt met Oudemian, een audiovisueel concert van het debuutalbum van Mári Mákó. Het is een sonische reis van het vinden van innerlijke kracht door crisis en wedergeboorte. Dit album met experimentele elektronische muziek contrasteert donkere synthesizer-drones, glitches en beats met organische orkestraties van akoestische instrumenten en de emotionele kracht van de menselijke stem.

DJs:
- C00
- DirtyDM + BenKult
- Stevie + Kimmah
- Mata Hari + Genyten

Toegang
Toegang tot 23:00 is gratis voor iedereen, maar vol = vol!