Agnes Aves

Opgegroeid in Roemenië onder de hoede van haar vrijdenkende ouders leerde Agnes Aves op jonge leeftijd piano spelen. Haar liefde voor muziek ontwikkelde zich vroeg en het duurde daarom niet lang voordat de Roemeense het diggen ontdekte, waarin ze tegenwoordig vooral bekend staat om haar donkere sets. De talentvolle dj maakt momenteel onderdeel uit van NOED (No One Ever Dances), waar het experiment in de breedste zin wordt opgezocht. Verwacht van Aves meer dan alleen vier-keer-vier dansvloermateriaal.

Alexander Robotnick (live)

Wie Alexander Robotnick zegt, zegt automatisch Electro. Mee-zing-hits eerste klas: daarvan heeft de Italiaanse producer – ook bekend als Maurizio Dami – er legio uitgebracht, waaronder zijn klassieker Problèmes D’Amour, die in 2007 opnieuw het daglicht zag. Naast zijn bekendere werk produceerde Robotnick in het verleden ook verscheidene keren ambient nummers voor fashion shows, maakte hij filmsoundtracks en verdiepte hij zich zelfs in de wereldmuziek in de jaren tachtig. Tijdens Lente Kabinet neemt de Italiaan een deel van zijn studio mee en geloof ons, dit wil je absoluut niet missen.

Ana Helder

Met vier EPs achter haar naam en als onderdeel van de Cómeme-crew is Ana Helder er één om in de gaten te houden. De Argentijnse heeft een perfect oor voor dansvloermuziek, waarbij de nadruk in haar sets voornamelijk ligt op house, breakbeat en zoals ze het zelf het liefst beschrijft: ‘Jack’. Haar recente release ‘Nuevas Preferencias’ en haar Dekmantel Podcast etaleren dat geluid en laten haar van haar beste kant zien. Hoog tijd om Helder naar Nederlandse bodem te halen – welkom Ana!

Arp Frique (live)

Gooi die heupen maar los, want we hebben Arp Frique over de vloer. De eerste plaat (‘Nos Magia’) van de Rotterdamer Niels Nieubourg is pas net uit, maar het talent is nu al niet meer uit de Nederlandse muziekwereld weg te denken. Afrobeat, elektronica, wereldmuziek – het heeft het allemaal. Een Lente Kabinet-debuut om U tegen te zeggen, noteer deze maar in je agenda!

Ben UFO

Ben Thomson (‘UFO’) heeft eigenlijk geen introductie nodig. Toch doen we het maar al te graag, want de Engelsman verdient een award als het gaat om zijn unieke, altijd sterke sets waarbij hij zijn thuisbasis representeert met zijn typische UK-geluid. Verwacht techno tracks die je nooit eerder hebt gehoord, jungle van de bovenste plank, obscure electronica en meer – gegarandeerd succes met Thomson dus.

Black Zone Myth Chant (live)

‘Psych-drone’, ‘afro-centric psychedelica’ en ‘hyptnotic footwork’ zijn drie termen die regelmatig worden gebruikt om Black Zone Myth Chant (ook bekend als High Wolf) te gebruiken. De Fransman (echte naam Max P.) maakte de afgelopen jaren naam met zijn altijd veranderende live sets, en bracht regelmatig muziek uit onder verschillende aliassen. Een act die uitdaagt, maar je geduld zal belonen.

Betonkust & Palmbomen II (live)

De combinatie van deze artiesten klonk twee jaar geleden wellicht wat onbekend in de horen, maar twee EPs later en Betonkust en Palbomen II kunnen er honderden fans bij rekenen. Center Parcs en Hotel Breukelen lijken beiden op een jaren tachtig film vol mooie synthesizers inclusief een lo-fi house-randje – een uniek geluid waarin in Kai Hugo (Palmbomen) en Betonkust elkaar perfect weten aan te vullen. Palmbomen, die met zijn solo-act al eens in de prijzen viel met zijn album ‘Night Flight Europa’ voor de film Prins, is geen onbekende, en de talentvolle Betonkust maakte vooral de laatste jaren naam in Nederland. In mei staan de twee live op Lente Kabinet: dat kan niet misgaan. PS. Verwacht binnenkort meer nieuws van het duo op Dekmantel Records.

Borusiade

Een van de meest talentvolle dj’s op dit moment is zonder twijfel Borusiade (Miruna Boruzescu). De Roemeense begon in 2002 voor het eerst met draaien en groeide al snel uit tot een van Bucharests’s bekendste artiesten. Nu, jaren later, is ze onderdeel van het Cómeme label, maakt ze haar eigen muziek (luistertip: haar EP ‘Silent’ dat vorig jaar uitkwam) en speelt ze clubs uit met haar fantastische dark disco, EBM-gerelateerde, industriële sets met acid en house uitstapjes. 2018 is tevens het jaar dat haar debuutalbum verschijnt, dus ga dat checken.

Bufiman

Dekmantel Records artiest, Salon Des Amateurs-resident, wereldmuzikant en percussiegenie Jan Schülte (aka Bufiman aka Young Wolf aka Montezumas Rache) is al een lange tijd favoriet. Releases als ‘Peace Moves’ en zijn compilatie Tropical Drums Of Deutschland bewezen opnieuw waarom hij bovenaan ons lijstje staat, een optreden tijdens Lente Kabinet kon daarom ook niet ontbreken. Stoom je klaar voor een portie ambient, balaeric, exotica en elektronica om verliefd op te worden.

Byron The Aquarius & Vic Crezée

Niet alleen maken ze beiden hun Lente Kabinet-debuut dit jaar, het is tevens een back-to-back primeur van de uit Alabama afkomstige Byron The Aquarius en Amsterdams welbekende Vic Crezée. Waar Byron voornamelijk bekend staat om zijn funky house en releases op labels als Rush Hour en Warp Records (met Flying Lotus), is Crezée geliefd om zijn eclectische dj-stijl waarin hij verrast met platen reikend van J Dilla tot Arthur Russell. De twee zijn geen onbekenden van elkaar: Crezée nodigde Byron vorig jaar al uit tijdens zijn avond in De School en dat smaakte simpelweg naar meer.

Carista

Als er iemand sprongen heeft gemaakt afgelopen jaar is dat Carista wel. De alles-kunner kan dan ook veel; hiphop, house, breakbeat, disco, soul, niets is deze Utrechtse gek genoeg. Naast haar dj-skills heeft Carista onlangs haar label United Identities leven ingeblazen, heeft ze haar eigen radioshow bij onze goede vrienden van Red Light Radio én NTS Radio en begint ze ook buiten de grenzen blikken te vangen.

Crash Course In Science (live)

Liefhebbers van post-punk en minimal synth zullen de Amerikaanse band Crash Course In Science (bestaande uit Dale Feliciello, Mallory Yago en Michael Zodorozny) hoog in het vaandel hebben staan. Waarom? De groep is uniek, grensopzoekend en verleggend in hun soort en maakt met hun muziek niet alleen gebruik van instrumenten, maar zet ook spullen als keukengerei en speelgoed in om hun composities te versterken. Verwacht extravagante podiumpresentaties, leren pakjes, synths die constant (muzikaal) uit de bocht vliegen en tracks in de lijn van hun klassieker ‘Jump Over Barrels’. Luistervoer: het gloednieuwe album ‘Situational Awareness’ en hun eerste single ‘Cakes In The Home’.

Cinnaman & Casper Tielrooij

Zet twee goede vrienden met een fantastische muzieksmaak samen achter de draaitafels en je krijgt gegarandeerd magie. Dekmantel’s Casper Tielrooij heeft een platenkast vol jaloersmakende platen variërend van afro tot Detroit techno, Cinnaman heeft de mix-techniek en veelzijdige muzieksmaak waar we allemaal nog veel van kunnen leren. Beide reizen de wereld over met hun eigenzinnige draaistijl en landen tijdens Lente Kabinet op eigen bodem voor een speciale back-to-back-sessie. Bij zijn!

Dazion (live)

Attentie, attentie: we hebben er weer een megatalent van eigen bodem bij, al is Dazion alias Cris Kuhlen daarentegen geen onbekende in het wereldje. Met zijn tweekoppige band Tears & Marble speelde hij menig poppodia plat, maar het is zijn solo act als Dazion die onze koppen deed draaien. Zijn recente debuutplaat op het label Second Cricle (‘Don’t Get Me Wrong’) grijpt je aandacht en neemt je mee op Kuhlen’s trip vol jaren tachtig synthesizers en ritmes, en laat ook zijn samenwerkingen met muzikanten Ebou Gaye Mada en Ljubisa Arsenovic zien. Tijdens Lente Kabinet speelt Kuhlen live, eentje om te onthouden dus.

DJ Assault

Stop electro beats en *!@#%*&$@ teksten in een blender en je krijgt Detroit’s eigen DJ Assault. Bekend van zijn – om het binnen de lijntjes te houden – opvallende titels (‘Ass ‘N Titties’, ‘Sex On The Beach’ en ‘Asses Jigglin’) en rake ghetto-house á la Dance Mania weet hij als geen ander een menigte aan het dansen te krijgen. Na DJ Deeon twee jaar geleden belooft DJ Assault nu al een ware opvolger te zijn – wees gewaarschuwd voor een flink potje booty dancing…

Felix Dickinson

Felix Dickinson is al jarenlang een bekend gezicht in de Engelse underground scene. Van raves organiseren tot het starten van zijn eigen label Ugli Music, Dickinson heeft het allemaal op zijn naam staan. Met releases op DFA, Rush Hour, Golf Channel en menig ander label kan hij daarnaast worden beschouwd als een producer van de bovenste plank. Met veel plezier nodigen we de Engelsman daarom ook uit voor zijn debuut tijdens Lente Kabinet!

DJ Fett Burger

Fans van het Noorse label Sex Tags Mania kennen DJ Fett Burger als geen ander. De mysterieuze dj en producer liet in de afgelopen jaren online vrijwel nooit zijn gezicht zien, maar bracht ondertussen wel 10+ releases in vijf jaar tijd uit. Denk hierbij aan samenwerkingen met Jayda G, maatje DJ Sotofett, break-beat-held Luca Lozano en de Australische Sleep D — stuk voor stuk platen om je vingers bij af te likken. Zijn dj-sets liegen er ook niet om, dus kom deze bijwonen.

DJ Overdose

DJ Overdose (Jeroen Warmenhoven) is zonder twijfel één van de belangrijkste West-Coast producers uit Nederland. De uit Den Haag afkomstige dj en producer begon in de jaren tachtig met draaien en heeft er al een jarenlange carriére opzitten, waarbij hij platen uitbracht bij menig top label zoals het Viewlexx van I-F, WT Records en Pinkman, waarvoor hij o.a. samenwerkte met artiesten als Alden Tyrell en Cliff Lothar. Overdose brengt een bak ervaring (en een achtegrond in hiphop) met zich mee en dat uit zich in dj-sets vol stampende electro. Zien we je linksvooraan?

DJ Python (live)

‘Deep reggaeton’ op z’n best – dat mogen we wel zeggen over de New Yorker DJ Python. Brian Piñeyro is een man van vele aliassen (DJ Wey, DJ Xanax, Luis), maar bracht onder zijn nieuwe project zijn debuut EP én album ‘¡Estéreo Bomba!’ / ‘Dulce Compañia’ uit bij Anthony Naples’s label Priobito en wordt sinds dat moment beschreven als degene die bovengenoemd genre, shoegaze, trance en deep house als geen ander weet te verbinden. Op Lente Kabinet treedt DJ Python op met een live-set.

DMX Krew (live)

101 Force, Asylum Seekers, Bass Potato, Chester Louis III, Computor Rockers, David Michael Cross, Ed DMX, EDMX, House of Brakes, Michael Knight en Viet Cong: het zijn een handjevol aliassen die Edward Upton (DMX Krew) gebruikt om muziek onder uit te brengen. Met welgeteld zes (!) volledige albums op het label van Aphex Twin, Rephlex Records, mag er zonder twijfel geconcludeerd worden dat we hier met een supermuzikant te maken hebben. De Engelsman maakt tijdens Lente Kabinet zijn debuut en pakt zijn gear in voor een tripje naar de lage landen.

Ebo Taylor (live)

Ghanese gitarist, componist, arrangeur, bandleider, producer en muzikant Ebo Taylor (1936) is een cult-held. In de jaren vijftig viel Taylor al gelijk op door zijn combinatie van traditionele sounds uit zijn thuisland, vermengd met funk, jazz en afrobeat, waarmee hij al snel een van de belangrijkste figuren in de Ghanese muziekwereld werd. Het leidde hem naar verschillende samenwerkingen met onder andere legende Fela Kuti, liet hem zijn eigen band ‘The Black Star Highlife Band’ oprichten en zag hem als producer verschijnen voor Pat Thomas en CK Mann. Tot op heden zit Taylor niet stil: binnenkort komt er namelijk een splinternieuw album uit op Mr. Bongo. Moge het duidelijk zijn: het is een eer om de 81-jarige connaisseur op onze planken te hebben staan dit jaar!

Essaie Pas (live)

Marie Davidson maakte afgelopen jaar enorme stappen in haar solo carrière, maar verovert nu ook harten met haar nieuwste project Essaie Pas, samen met producer Pierre Guerineau. Het duo slaat met hun geluid een brug tussen wave en techno, wat onder andere uitstekend te horen is op hun goed ontvangen album ‘Demain Est Une Autre’. Fans van Cabaret Voltaire, Talking Heads en The Human League opgelet: dit ga je te gek vinden!

GE-OLOGY & Rahaan

Kan het nog soul-voller? Rahaan en GE-OLOGY (die vorig jaar een track uitbracht voor onze Patta x Dekmantel-samenwerking) staan bekend om hun funk, disco en soulplaten collectie en trekken keer op keer pracht-tracks uit hun tas. Stil staan doen we tijdens de sets van deze heren niet, en wat is nog beter dan ze tegelijkertijd achter de draaitafels te treffen. Maak je borst maar nat, hier hebben we een gouden duo te pakken.

Hunee

Hunee, Hunee, Hunee. Mogen we een klein applausje voor deze platenkunstenaar? Als er iemand een publiek aan het dansen krijgt met sets waarin werkelijk waar alles (lees: house, disco, techno, acid, afro, wat eigenlijk niet?) voorbijkomt, is dat wel de (weer) in Berlijn wonende Hun Choi. Twee jaar geleden was ‘ie voor het laatst op het prachtterrein van ’t Twiske en dat was een van de hoogtepunten van de dag. Tip: check zijn laatste compilatie Hunchin’ All Night op het Amsterdamse Rush Hour om alvast in de stemming te komen.

Intergalactic Gary & Thomas Martojo

Twee bazen achter de draaitafels, wat wil je nog meer? Brilliante dj Intergalactic Gary heeft ons meerdere malen weggeblazen tijdens zijn sets en slaat dit jaar de handen ineen met Dekmantel’s eigen Thomas Martojo. Techno, EBM, wave, electro – dat is wat je kan verwachten van deze hyperdynamische combinatie waar wij maar al te graag naar uitkijken.

Interstellar Funk

Interstellar Funk is al jaren een vaste gast op onze feesten. Met een gloednieuw label (Artificial Dance) achter zijn naam, twee aliassen (Private Eyes en Faster Action) en een groeiend aantal buitenlandse optredens heeft Olf van den Elden zijn plek 100 procent verzekerd. Zijn sets verliezen nooit oog voor house en techno, zijn basis, maar worden aangevuld door een cocktail van EBM, wave en post-punk. Wij zijn fan, moge dat duidelijk zijn.

John Gómez

John Gómez staat voor goede muziek. Braziliaans, disco, jazz: Gómez mixt het zonder moeite aan elkaar. Bewijs daarvan is zijn compilatie Outro Tempo voor Music From Memory, waarin hij verschillende tracks van Braziliaanse muzikanten selecteerde en waarvoor hij door vele critici werd geprezen. De Londenaar (geboren in Madrid) organiseert daarnaast zijn Tagent-feesten met Nick The Record in eigen stad, host een maandelijkse Rush Hour-radioshow op NTS Radio en debuteert voor ons tijdens Lente Kabinet. Welkom John!

Kamaal Williams (live)

Een muzikaal genie, dat is wat toetsenist en drummer Kamaal Williams is. Of het nou onder zijn dj-alias Henry Wu is, zijn voornamelijke jazz-funk duo met Yussef Kamaal (waar hij het fantastische album ‘Black Focus’ mee uitbracht) of de muziek die hij maakt onder zijn eigen naam: deze Engelsman is wat je noemt one of a kind. Zijn blend aan jazz, broken beat en garage bracht ‘m al over de hele wereld en plant hem in mei in ‘t Twiske. Spits je oren voor Braziliaanse ritmes, gierende blazers en keiharde funk van deze expert eerste klas.

Kelela (live)

Dat met Kelela de toekomst van R&B op bezoek komt, daar zijn we maar al te trots op! De Amerikaanse singer-songwriter werd in 2002 gescout in een jazzclub en verwierf daarna al snel bekendheid met haar eigen kijk op R&B, waarin ze het genre naar een nieuw level tilt. Het waren haar albums Take Me Apart en Hallucinogen die liefhebbers verrast deden opkijken en tracks als ‘Rewind’, ‘Blue Lights’ en ‘LMK’ die hoge ogen scoorden bij het publiek. Onder andere Solange en Björk prezen de muzikant al voor haar unieke werk. Tip, tip, tip!

Kléo

Wie het charmante Café Belgique in de Gravenstraat in Amsterdam wel eens is binnengelopen, zal opslag verliefd zijn geworden op de gracieuze plek. Programmeur van de locatie is de Franse DJ en visueelkunstenares Kléo (Clélia Zida), die ook wel bekend staat als liefhebber van ritmes en grooves, het liefst op vinyl. In mei mag de debutant voor het eerst achter de Lente Kabinet-draaitafels verschijnen.

Lipelis

Een van Ruslands beste en meest veelbelovende dj’s is bij uitstek Leonid Lipelis. Daarnaast valt hij als producer ook in de smaak, want als L.I.E.S. een disco-afdeling voor je opzet om je edits uit te brengen, doe je overduidelijk iets goed. Leuk feitje: vroeger droomde de jonge Lipelis ervan om David Mancusco te worden. Kom langs bij dit opstormende talent voor een dosis Soviet-platen en onbekende techno die je nog niet eerder hebt gehoord.

Marco Passarani

Marco Passarani is een sleutelfiguur in de Italiaanse elektronische muziekscene. Muziek maken, dj-en, organiseren en labels runnen – Passarani doet het allemaal al sinds de vroege jaren negentig. Zijn sets zijn divers, emotioneel en dynamisch, waarbij hij binnen enkele minuten van D.A.F. naar Kate Bush kan gaan. Alleen iemand met een rugzak vol ervaring heeft het zelfvertrouwen om binnen zijn sets zo de grenzen op te zoeken en te verleggen – met Passarani zijn we daarvoor aan het juiste adres.

Mark Grusane

Mark Grusane, voormalig mede-eigenaar van Mr. Peabody Records in Chicago, is wat je noemt een wandelende encyclopedie als het gaat om draaien en de geschiedenis van elektronische muziek. Grusane begon met het verzamelen van platen toen Chicago House in opmars was, waardoor hij al snel een klankbord werd voor veel internationale dj’s en verzamelaars die opzoek waren naar onbekend zwart goud. Tijdens Lente Kabinet krijgen we een masterclass platendraaien van Grusane.

Margie

Rush Hour’s Margie, beter bekend als Mijke Hurkx, ademt muziek. Op jonge leeftijd trok de in Amsterdam verloren Brabander voornamelijk hiphop-platen uit haar tas, tegenwoordig is dat uitgebreid naar alles wat tussen dub, reggae, disco, soul, funk en house in valt. Of ze er nou over schrijft of het draait: goede muziek is voor Hurkx goede muziek. Smaakt dit al naar meer? Dat dachten wij ook, ja.

Maurice Fulton

Maurice Fulton kan zonder twijfel worden gerekend onder een van de belangrijkste artiesten binnen het house genre. Zowel als DJ als producer heeft Fulton (afkomstig uit Amerika, woonachtig in Melbourne) vele fans achter zich weten te scharen, wat ooit begon bij zijn leftfield album ‘Stories Of A Broken Heard And Recovering’, uitgebracht op Nuphonic onder zijn alias Ladyvipb. Verder werkt ‘ie als producer tegenwoordig samen met artiesten als Mim Suleiman, maar heeft hij ook klassiekers als ‘Gypsy Woman’ van Crystal Waters achter zijn naam staan. Lente Kabinet, stoom je klaar voor deze DJ en producer eerste klas!

 

Maurice Fulton has been round the block in more ways than one, not only did he have a hand in producing Gypsy Woman by Crystal Waters, one of the most successful house tunes of the early ‘90s; he is the darling of both the underground house and leftfield scenes with an enviable back catalogue, he also has a capacity for landing himself ‘in the soup’. Maurice is one of those hapless individuals to which trouble swarms like wasps to a honey pot. His most recent ‘situation’ saw him arrive home to find his record collection had been sold by his jealous girlfriend who, after discovering an unsolicited e-mail from a lady fan, suspected him of playing away from home. If it’s going to happen to someone, it’s going to happen to Maurice Fulton.

 

Midland

Harry Agius aka Midland is een graag geziene gast op de Dekmantel evenementen. De Engelse producer en DJ runt zijn eigen label Graded, waar hij zelf ook muziek op uit brengt naast zijn andere werk voor onder andere Karenn’s Work The Long Nights label. Als DJ serveert Agius een goede dosis house met diverse uitstapjes naar andere elektronische genres. Met Midland kan het niet mis, dat is zeker.

Motor City Drum Ensemble

Danilo Plessow oftewel Motor City Drum Ensemble is vanaf de eerste dag een graag geziene gast op Dekmantel feesten. Waarom? Simpel, omdat hij zich zowel als DJ als producer (tip: check zijn remix van Tony Allen’s ‘Asiko (In A Silent Mix)’ op Dekmantel Records!) blijft vernieuwen, altijd de randjes opzoekt maar er tegelijkertijd voor zorgt dat de dansvloer ontploft. Met een fantastische afsluitset op de main stage in 2016 tijdens Dekmantel Festival en een legendarisch Boiler Room-optreden op datzelfde festival heeft Danilo keer op keer op keer bewezen waarom wij zo’n fan van ‘m zijn. Dit jaar is ‘ie te gast op Lente Kabinet, dat kan niet anders dan onvergetelijk worden.

Mozhgan

San Francisco’s Mozhgan organiseert samen met partner Solar Langevin al jaren de We Are Monster-feesten in eigen stad, waarmee ze de muzikale grenzen constant weten op te zoeken. Binnen haar dj-sets is Mozhgan net zo avontuurlijk: verwacht cosmic disco, cold wave, minimal synth, post punk, industrial, EBM en hier en daar een snufje house en techno.

Nosedrip

Ziggy Devriendt is zo’n artiest waar we er graag meer van zouden willen. De Stroom-baas greep onze aandacht met zijn uitmuntende NTS Radio shows waarin hij zijn vele kanten als dj etaleert, maar trok ook onze portomonnee’s leeg met de fantastische platen van onder andere Jan van den Broeke, Alain Pierre, NRSD en DJ Bert & Eagle die uitgebracht werden op zijn eigen label. Ziggy debuteert dit jaar op Lente Kabinet, dus maak je klaar voor een mix aan rariteiten, variërend van R&B tot Japanse synth pop.

Oceanic

Eerder op ons festival aanwezig als Malawi-lid, nu de wereld aan het overvliegen als Oceanic. Job Oberman scoorde hoge ogen bij het publiek en critici met zijn uitstekende releases (‘Blanco Bero’ bijvoorbeeld) en tracks op zijn broers label Nous Klaer en zijn diepe, meeslepende, onverspelbare dj-sets waarin hij het ene moment Aphex Twin kan opzetten, het andere Wolf Müller of Dorisburg. Een topper-in-wording, deze Oberman.

Orpheu The Wizard

Is er iemand die niét gek is op Orpheu The Wizard? Wij kennen ze in ieder geval niet. De Red Light Radio-baas besloot na jaren (eindelijk!) zijn dj-carriére een kans te geven en dat kon met zo’n muzieksmaak en arsenaal aan dj skils als de zijne niet misgaan. Spoiler alert: dat ging het ook niet. Tegenwoordig vind je ‘m niet alleen in de Amsterdamse clubs, maar stapt ‘ie ook regelmatig het vliegtuig in om de beste spots in de wereld te verzorgen van zijn kunsten. Wij nodigen ‘m keer op keer maar al te graag uit.

Peaking Lights (dj-set)

Het uit Los Angeles afkomstige Peaking Lights is niet alleen achter de draaitafels of instrumenten een koppel, maar ook in het dagelijkse leven. Samen maken ze muziek die vaak wordt bestempeld als ‘psychedelische pop’, dat ze onder andere al uitbrachten op verschillende labels zoals Not Not Fun en Mexican Summer. Tijdens Lente Kabinet worden de twee ingevlogen voor een speciale DJ-set, dat raakvlakken heeft met ambient, wave, EBM en andere rariteiten.

Phuong-Dan

Phuong-Dan is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van onze lievelings-djs. De Golden Pudel-resident weet als geen ander zijn publiek te bespelen met zijn mix aan wave, EBM, industrial en andere parels waar zelfs Shazam ons niet bij zou kunnen helpen. Welkom Dan!

 

Radical Hi-Fi

De mannen van Radical Hi-Fi – bestaande uit Red Light Radio’s Lorenzo Milleli (General Kraze) en Mo Manager (Ketama Man) – zijn raggae, dub en dance hall diggers pur sang. De heren hebben een van Amsterdam’s grootste 7” inch platencollectie binnen deze genres en we verwachten niet anders dan een prachtdeel te horen tijdens hun Lente Kabinet-debuut.

Peggy Gou

Het leek even alsof Peggy Gou twee jaar geleden uit het niets opdook toen ze haar ‘Art Of War’ EP op REKIDS dropte. Niets is minder waar. De in Berlijn wonende Koreaanse timmert stiekem al enkele jaren aan de weg en het werpt zijn vruchten momenteel 360 graden af. Haar mix aan Detroit house, techno, broken beat en acid met uitstapjes naar afro en Koreaanse verborgen parels onderscheiden haar als dj, en als producer bracht ze onlangs haar vijfde release uit op het befaamde Ninja Tune. Naast draaien en muziek maken staat Gou ook wel bekend als designer, model, pianist, schrijver, editor en stylist – is er iets wat ze niet kan?

Raphaël Top-Secret

Lievelingsbezigheden van Franse Belg Raphaël Top-Secret? Op en neer rijden naar Parijs om de beste parels uit de platenwinkels en de vlooienmarkt te vissen. De balaeric, disco en house dj begon op zijn achttiende samen te draaien met Zaltan (labelbaas Antinote) en dat is in zijn muzieksmaak zeker terug te horen. Voor het eerst dit jaar te horen op Lente Kabinet, komt dat zien!

Sassy J

De kleurrijke Sassy J (Judith Biffiger) is een dj die we vanaf het eerste moment dat we haar zagen draaien adoreren. In het verleden organiseerde Biffiger haar eigen Patchwork-avonden, danste ze haar schoenen kapot in (de nu gesloten club) Plastic People en kwam ze in aanraking met hiphop – haar eerste liefde – door MTV Yo! Raps. Tegenwoordig weet deze vinyl-liefhebber als geen ander verschillende genres samen te smelten tot een uniek geheel; of Biffiger nou cosmic jazz, soul, funk, hiphop, broken beat of house draait, het is allemaal steengoed. Altijd een aanrader.

Steven Julien

Steven Julien alias Funkineven is een van de meest prominente Londense house heads van de afgelopen jaren. Met zijn toonaangevende Apron Records en zijn onnavolgbare technische skills achter de draaitafels laat hij een complete unieke stem in de hedendaagse dancescene horen. Als producer tilt hij niet alleen zijn eigen label naar een hoger niveau, hij is ook regelmatig te vinden in de analen van andere labels. Dan weet je dat het goed zit.

Tzusing

Resident Advisor riep ‘m al uit als artiest om in de gaten te houden en wij kunnen dat alleen maar beamen. Tzusing werd geboren in Maleisië maar schippert tegenwoordig tussen China en Taiwan, waar hij als DJ ook zijn grootste inspiratie vandaan heeft gehaald. “Chinese kinderen hebben me gevormd als DJ. Ze hebben een korte concentratieperiode, dus je moet ze geboeid houden. Een langzame opbouw werkt daar niet, dus die stijl heb ik nu ook doorgezet in mijn eigen sets”, vertelde hij in een eerder interview. Reken op een mix aan broken techno, industrial, rap en trap, maar kijk vooral niet raar op als Tzusing je verrast en Aziatische pop voorschoteld.

Young Marco

Eigenzinnig, divers en altijd verrassend: het zijn drie termen die tekenend zijn voor Marco Sterk, ook wel Young Marco. De dj, muzikant en producer verbreedde zijn horizon de laatste jaren met het project Gaussian Curve (samen met Gigi Masin en Johnny Nash) en ontwikkelde zich door als ijzersterke producer, in 2017 terug te horen in de uitgebrachtte track ‘Palace Green Beans’ voor Dekmantel. Tegenwoordig runt de Amsterdammer ook zijn eigen label Safe Trip en bracht hij vorig jaar zijn Selectors compilatie uit bij ons. Van Ton Lebbink tot Larry Heard, Marco draait het allemaal.

Duran Lantink

Amsterdamse mode-ontwerper Duran Lantink debuteert dit jaar op Lente Kabinet en zal iets speciaals in petto hebben voor het kunst-en cultuurprogramma. Meer informatie hierover volgt binnenkort!

Lou Buche, Kévin Bray & Messgewand (Alexis Bondoux & Romain Coppin)

Debutanten Kévin Bray, Lou Buche en Messgewand (Alexis Bondoux & Romain Coppin) staan met hun installatie Pièces Montées voor het ontdekken van grenzen en de praktijken van Messgewand. Het project brengt vooral de productiecyclus in kaart en laat zien hoe verschillende media met elkaar leven en op elkaar reageren.

Aura & Marlyn

De kunstinstallaties van Aura Sato Lydon en Marlyn Kist de Ruijter slaan een brug in Marlyn’s ervaring in Film en Aura’s achtergrond in Textiel Design. Beide achtergronden zorgen voor een sferische ervaring waarin esthetiek, materiaal en verhaal natuurlijk samenkomen. Zo wordt er een unieke setting neergezet, waarbij je je begeeft in een wereld die je nog niet kent. Hun nieuwste project Hayfever presenteren ze voor het eerst op Lente Kabinet en belicht de uitkomst van een door de mens gecreëerde synthetische plantensoort, in een toekomstscenario waar echte natuur bijna verdwenen is. Welbekende producer Arthur Cayzer verzorgt een op maat gemaakte sound design. Wees erbij!

Telemagic (door Cyanne van den Houten, Roos Groothuizen, Ymer Marinus)

Telemagic is een open media-lab dat zich focust op mysteries omtrent digitale technologie. Door het creëeren van manifestaties als werelds eerste Paranormale Tech Fair, de 1 Euro Bioscoop en Telestate (een arcade/orakel spelhal). Speciaal voor Lente Kabinet zal Telemagic onze menselijke capaciteiten in de virtuele wereld verbeteren met een nieuwe installatie.

Steven de Peven: Aquarally

Aquarelly slaat een brug tussen kunst en rally lovers. Steven de Peven bouwt tijdens Lente Kabinet een mini circuit rondom een kunstcontainer en zal met zijn rally motoren vertonen hoe hij er kunstwerken mee schildert op canvas. De resultaten zullen vertoont worden in de desbetreffende kunstcontainer!

 

 

Victor Schaduw

Victor Schaduw keert terug naar Lente Kabinet en presenteert: Victor’s Porch Party, met op zaterdag rond de klok van acht uur een optreden van zelfverklaard synthesizer nerd/electronic-singer-songrwiter Ed Bahonie en op zondagmiddag rond 5 de wonderschone liedjes van Amber, aka,die Singende Barfrau. In de afgelopen jaren bracht Victor zijn woonkamer, keuken en zwembad naar Lente Kabinet, dit keer mogen de flipflops en fancy kleding weggelaten worden en is het tijd voor zijn Porch Party!