SSBA Salon – Het eigenzinnige werk van Stefan Glerum

Zaterdag mag er weer gedanst worden op Lente Kabinet. Om jullie alvast in de stemming te brengen delen we hier de illustraties van Stefan Glerum, huisontwerper van het festival. Zijn eigenzinnige door Art Deco en Bauhaus geïnspireerde werk verscheen onder andere in de New York Times. In onze rubriek Locals vertelt hij welke rol Amsterdam speelt in zijn werk.


Voor mij is Amsterdam voornamelijk belangrijk geweest toen ik net mijn carrière begon. Ik wilde graag clubposters en flyers maken. ‘s Nachts ging ik dan ook op pad gewapend met een pak visitekaartjes. In de club zei ik tegen DJ’s dat ik flyers voor hun feesten wilde maken en gaf ze een kaartje. Op die manier kon ik aan de slag voor Rednose Distrikt. Omdat het ze niet gek genoeg kon qua ontwerp, is dat echt een podium geworden voor werk met een eigenzinnige insteek. Mijn ontwerpen zijn vervolgens weer opgepikt door andere feesten. Later kwamen er ook merken en bureau’s aankloppen waardoor alles is gaan rollen.

Lees het volledige artikel op de website van SSBA Salon: http://dkmn.tl/ssbasalon-5

×

Comments are closed.