SSBA Salon – Op festivals wil je alles horen behalve de waarheid

Lente Kabinet staat weer voor de deur en dat mag niet onbeschreven blijven. Emma Stomp doet vast een duit in het zakje en vertelt waarom je op festivals een loopje met de werkelijkheid mag nemen. Het leven is immers al saai genoeg.

Sinds ik Big Fish gezien heb weet ik dat je soms best mag liegen in het leven. In de film van Tim Burton volgen we Edward Bloom, een man die altijd met de meest bizarre verhalen op de proppen komt. Zo beweert hij dat hij bevriend raakte met een weerwolf, de Vietnamese oorlog ontvluchtte met een Siamese tweeling en zijn zoon over de ziekenhuisvloer gleed toen hij ter wereld kwam. Wanneer Edward op sterven ligt heeft zijn zoon dan ook nog steeds geen idee wie zijn vader precies is. Verongelijkt gaat hij op onderzoek uit.

‘Natuurlijk gleed je niet echt over de ziekenhuisvloer toen je ter wereld kwam,’ zegt de arts tegen Edwards zoon. ‘Het was een hele normale geboorte. Maar wie wil dat nou horen?’ Big Fish gaat dan ook over de kracht van verhalen. Het leven is al saai genoeg, dus soms moet je de werkelijkheid een stukje mooier maken.

Het volledige artikel lees je op de website van SSBA Salon: http://dkmn.tl/2nQYp0z

×

Comments are closed.